Uključeni farovi na automobilu u PhotoShopu

U ovom tutorijalu ću vam pokazati kako da napravite da svetle farovi, ali tako da nakon toga možete sami da podešavate boju tog svetla.

Korak 1
Otvorite sliku nekog automobila u Photoshop-u.



Korak 2
Izaberite Filter > Render > Lens Flare...



Kada ste izabreli, otvoriće vam se prozor u kome podešavate oblik i poziciju ovog sjaja. Vi podesite kao na slici ispod i kliknite OK.



Korak 3
Sada uradite Undo ovog poteza (CTRL+ALT+Z). Ovo smo uradili iz sledećeg razloga. Korakom 2 smo odredili obik i poziciju sjaja, ali on je ostao "prilepljen" uz našu sliku i mi ne možemo ništa dalje da radimo sa tim sjajom.

Sada napravite novi layer. Za foreground boju izaberite crnu.



Sa "Paint Bucket Tool"-om popunite ovaj layer sa crnom bojom. Nakon toga nad ovim layerom dodajte ovaj sjaj (Lance Flare), kao što sam rekao izaberite Filter > Render > Lens Flare... Na kraju rezultat će biti sledeća slika



Korak 4
Sada isto to ponovite samo za drugi far. Uradite korak 2 i nakon toga korak 3 ali nad istim layerom, nema potrebe praviti novi layer. Ukoliko želite da se ova crna pozadina ne vidi dok radite sa drugim farom, kao na slici ispod pritisnite da upalite ili ugasite vidljivost tog layera.



Ako sve pravilno uradite rezultat je sledeći



Korak 5
Kada ste završili sa ovim koracima, budite sigurni da ste selektovali Layer 1 i podesite da Layer Mode bude Screen. Ovim ćete ukloniti ovaj crni deo a ostati sada već svetla na farovima.



Rezultat je sledeći.



Korak 6
Poslednji korak će biti da promenimo boju našem svetlu. Izaberite Image > Adjustments > Hue/Saturation... i malo se poigrajte sa ovim podešavanjima, mi smo izabrali zelenkastu boju.



Na kraju slika izgleda ovako. Odlična stvar je u tome što nad ovim svetila možete da radite bilo kakve druge manipulacije nego da ste stavili Lance Flare direktno na sliku.

Posted on 02:11 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар