Kreiraj svoj prvi skin u Photoshopu

Da bi kreirao skin za XION ne treba kodiranje i mnoštvo fajlova. Jedini fajl koji treba je .PSD koji možeš kreirati u Adobe Photoshopu. Postoji još par grafičkih programa u kojima se moze kreirati .PSD file, to su: Corel PhotoPaint, Paint.net, Paint Shop Pro, GIMP…

Za ovaj skin ćemo kreirati transparentnu pozadinu, veličine 200 pixela sa 200 pixela (1. slika).

Korak 1

Na ovoj pozadini (2. slika) nacrtajmo bilo kakav oblik sa Brush Tool –om (3.slika).

Korak 2

Korak 3


Sledeći korak je da kreiramo novi Layer, koji će biti Play dugme(4. slika). Nazovimo ovaj Layer play, važno je da kucamo sa malim slovima jer inače Xion nece prepoznati komande i neće funkcionisati. Opet sa Brush Tool –om nacrtamo oblik koji hoćemo (ja sam nacrtao jednostavan krug sa malim trouglom u njemu, slika 4.1)


Korak 4



Korak 4.1


Za sada smo kreirali samo pozadinu i play dugme ali možemo da proverimo da li “naš prvi skin” funkcioniše. Idemo na File -> Save as i sačuvamo u .psd formatu. Posle toga pokrenemo XION i .psd file navučemo preko starog skina (5. slika).

Korak 5

Ako sve radi, možemo kreirati i ostale dugmiće (previous, stop, pause, next, open). Kao i kod play dugmeta i ovde kreiramo za svaki posebno novi Layer i jednostavno im damo imena koje su i funkcije (vidi tabelu)

Naziv

Naziv u PhotoShop -u

Funkcija

Play

play

Pokretanje pesme

Stop

stop

Zaustavjanje pesme

Pause

pause

Pauza

Previous

previous

Prethodna pesma

Next

next

Sledeca pesma

Open

open

Otvoriti novu pesmu


Za sada bi trebalo da imamo odprilike ovakvu sliku (6. slika):

Korak 6

Opet možemo da sačuvamo file i izprobamo skin.

Sledeći korak bi bio naziv pesme koju trenutno slusamo . Verujem da do sada nije bilo teško pa ni ovo neće biti, jednostavno opet kreiramo novi Layer i sa Rectangle Tool -om, kreiramo pravougaonik (7. slika). Ovom Layer -u damo ime track. Ako isprobamo skin videćemo da umesto sivog pravougaonika imamo sivi tekst sa nazivom pesme(naravno vi možete da koristite bilo koju boju koju želite).

Korak 7

Da bi dodali tajmer na naš skin isto kreiramo novi Layer i opet sa Rectangle Tool -om, kreiramo manji pravougaonik, ovom Layer –u damo ime time (7. slika).

Za sada u Layers prozoru bi trebali da imamo sledeće (8. slika), a našskin bi trebao da izgleda kao na 9. slici.

Korak 8

Korak 9


Sledece na redu je volume i progress bar (jacina zvuka i napredak pesme).

Kao i do sada kreiramo novi Layer i damo mu ime volumelr. Sa Brush Tool –om povucemo jednu liniju drzuci dole shift dugme na tastaturi(10. slika)


Korak 10


Za progress bar isto kreiramo novi Layer i damo mu ime progresslr.

I za kraj možemo jos dodati dugme za zatvaranje Xion Playera. Kreiramo novi Layer i damo mu ime close. Opet ćemo koristiti Brush Tool . I nacrtati mali krug sa x-om u njemu.

Jos nam prostaje da od .psd fajla napravimo .xsf za instalaciju skina. I to je veoma jednostavno. Psd fajl zippujemo i extenziju .zip promenimo u .xsf.

Za više informacija o XION Audio Player-u posetite: http://xion.r2.com.au/ i moju galeriju u mom profilu.
Posted on 02:26 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар