Menjanje boje automobilu u PhotoShopu

U ovom tutorijalu naučiću vas kako da promenite boju automobilu na slici. Na lak i jednostavn način u samo par koraka savladaćete ovu tehniku.

Tutorijal ćete početi sa ovom slikom:

Na kraju kao rezultat ovog tutorijala dobijate ovakve slike:

Korak 1
Otvorite u Photoshop-u vašu sliku ili iskoristite iz pratećeg materijala fajl Slika-1.jpg

Korak 2
Selektujte limariju automobila odnosno deo autobila na kome želite da promenite boju. Uključite Quick Maske Mode (Q) i obojite sa brushom (četkicom) deo na kome želite da promenite boju kao što je prikazno na slici :

Korak 3
Izađite iz Quick Mask Mode-a, odnosno uđite u Standard Mode (Q)

Korak 4
Idite na Select -> Inverse (Ctrl+Shift+I). Trebalo bi da ste dobili otprilike ovakvu sliku :

Korak 5
Idite na Edit->Copy ili pritisnite Ctrl+C a zatim napravite novi layer aktivirajte ga i idite na Edit->Paste ili pritisnite Ctrl+V. Kad ste to uradili pritisnite Ctrl+Shift+U a zatim novi layer nazovite Boja 1.

Korak 6
Kliknite desnik klikom na layer Boja 1 i odaberite opciju Duplicate Layer... kako bi ste napravili duplikad layer-a. Novi layer nazovite Boja 2, napravite onoliko duplikata koliko varijanti boja želite da vidite, napravite otprilike minimum 5 layer-a. Posle toga isključite na layer paleti ikonicu sa okom svima layerima osim Boja 1 i Background.

Korak 7
Proverite da li vam je layer Boja 1 aktiviran a zatim idite na Image->Adjustments->Variations napravite boju koju želite i kliknite OK, samo proverite da li vam je uključen Midtones, skrol kod opcije Coarse i čekirana opcija Show Clipping kao što je prikazano na slici:

Korak 8
Selektujte layer Boja 4, napravite ga vidljivim uključite ikonicu oka i iskoristite još jednu tehniku menjanja boje. Idite u na Image->Adjustments->Hue/Saturation... (Ctrl+U), pomerajte skrolove dok ne dobijete željenu boju i kliknite na OK, proverite samo da li vam je čekirana opcija Colorize

Tutorijal ste završili kao što vidite nije teško, naučili ste dve tehnike kojom možete da menjate boju na automobilu jedna je korišćenjem tehnike Variations a druga je tehnikom Hue/Saturation.

Posted on 02:14 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар