Izbeljivanje zuba u Photoshopu

Ovo je jedan jednostavan način, uz malo preciznosti koja je potrebna, da sebi ili bilo kome drugom izbelite zube. Za primenu ovoga potrebno je koristiti Quick Mask Mode. Na slici ćete moći videti gde se mala ikonica za nju tačno nalazi.

Ako nikad niste prije koristili Quick Mask Mode, to je zapravo jedan od načina kako da selektujete određeni dio slike, samo što ovde koristite Brush Tool da selektujete određene delove i kada se vratite u Standard Mode videćete tačno vašu selekciju. Pa, da krenemo.

Korak 1:
Otvorite vašu ili nečiju drugu sliku gde se vide vaši zubi. Za ovaj tutorijal sam odabrao sliku gde jasno vidimo zube.

Ne možemo reći za ove zube da nisu beli, međutim kada vidite da ih se još može pobeleti, imaćete sliku zubi baš onakvih, belih, kakve vidite na reklamama. Zatim, napravite duplikat originalnog Layera. I sada, odaberite taj duplikat.

Korak 2:
Uzmite Brush Tool, neka vam je Foreground Color crna, a Background boja bela. Prebacite se u Quick Mask Mode. Polako, pažljivo i precizno počnite prelaziti svojim Brushem preko zuba – videćete da za sobom ostavlja boju, ali to nema nikakve veze jer je to u biti selekcija koju pravite. Pazite da obuhvatite sve zube. Znači, evo kako bi to na kraju izgledalo:

Nakon što ste prešli Brushem preko svih zuba, pritisnite dugme Q kako biste se vratili u Standard Mode, a zatim pritisnite dugme M. Međutim, ovo još nije naša selekcija. Da bismo imali pravu selekciju zuba, pritisnite "Shift + Ctrl + I" I sada na završni i glavni korak...

Korak 3:
Duplikat originalnog Layera je i dalje selektovan. Pritisnite Ctrl + L. Trebao bi vam se pokazati ovaj prozorčić:

Ova zaokružena strelica će nam poslužiti za izbeljivanje ovih zuba. Polako je vucite na levo i trebali biste primietiti kako se zubi postupno izbeljuju. Naravno, nemojte ići do kraja, to ipak već neće biti ono na što smo ciljali. I to je to! Evo mog krajnjeg rezultata...

Na kraju ću vam dati uporedni snimak početne i završne slike. Ovaj efekat možete iskoristiti na razne načine, ja sam vam pokazao jednu od primena.

Posted on 08:01 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар