Blur efekat na slici u Flashu

U ovom tutorijalu ćemo pokazati kako da napravite animaciju koristeći tehinku blur efekta, nećete imati potrebe da koristite action script.

Korak 1

Kreirajte novi dokumen i uđite u Document Properties (pritisnite Ctrl+J) i unestie sledeće parametere :

Korak 2

Sada je potrebno ubaciti u Flash sliku na kojoj će efekat blura biti urađen. File -> Import -> Import to Stage... (pritisnite Ctrl+R) konverujte je u simbol Modify -> Convert to Symbol (pritisnite F8) [odaberite tip da bude MovieClip]

Korak 3

Idite na 160 frame i kliknite desnim klikom na timeline i odaberite Insert Keyframe (pritisnite F6)

Korak 4

Na prvom frame-u selektujte sliku i u podešavanjima idete na karticu Filters, kliknite na plavi plus a zatim izaberite Blur i unestite sledeće vrednosti :

Korak 5

Ostalo je još da kreiramo Motion Tween između 1. i 160. frame-a. Kliknite desnim klikom na timeline i izaberite Create Motion Tween, kao što je prikazano na slici.


Ova jednostavna tehinka blur efekta na slici može vam koristiti najčešće prilokom pravljenja nekih web banera ili u sklopu neke web prezentacije, mulitmedijalne prezentacije. Jako moćno može da izgleda ukoliko napravite na jednom mestu više ovakvih simbola koji se periodično animiraju. Nadam se da će vam koristit ova tehnika.

Posted on 05:34 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар