Dodavanje teksutre коži u PhotoShopu

U ovom tutorijalu naučićete kako da dodate neku teksturu koži tako da na kraju dobijete vrlo moćan i cool efekat.

Tutorijal ćete početi sa ovom slikom :

Na kraju kao rezultat ovog tutorijala dobijate ovakvu sliku :

Korak 1
Otvorite iz pratećeg materijala fajlove slika-1.jpg i slika-2.jpg u Photoshop-u, u okviru jednog dokumenta kao što je prikazano na slici :



Korak 2
Selektujte layer sa teksurom (slika zemlje) i idite na Edit > Transform > Flip Vertical a zatim smanjite opacity vrednost layer-a na 50%.

Korak 3
Sada postavite Layer Mode na Multiply i opacity na 80%, posle toga savite malo sliku koristeči warp tehniku, idite na Edit > Transform > Warp. Pokušajte da dobijete otprilike nesto kao što je prikazano na slici.

Korak 4
Da bi tekstura pokrila cello lice potreban nam je još jedan deo koji bi se nalazio kod vrata. Kopirajte teksturu koš jednom na novi layer i promenite layer mode u Multiply i opacity na 80%. Posle toga resize-ujte malo i savijte sliku koristeći warp tehinku, Edit > Transform > Warp.



Korak 5

Sada prvo kliknite na ikonicu oka na layer-u 2 (gornjem layer-u) kako bi ste ga sakrili i idite na layer 1 (donji layer) uzmite gumicu Eraser Tool i soft brush na otprilike 20px i počnite da brišete delove teksutra koji se nalaze van kože/lica, pokušajte da dobijete otprilike rezultat kao što je prikazan na slici.

Vratite se sada na sakriveni layer i postavite da bude ponovo vidljiv, tako da se u praznom kvadaratiću pojavi oko. Uzmite gumicu Eraser Tool i obrišite nepotrebne delove.

Korak 6
Spojite ova dva layer-a (merge) i pormenite im layer mode u Multiply ponovo. Uzmite Sharpen Tool i soft brush na oko 400px i napravite sliku malo oštrijom.

Korak 7
Sada obrišite deo teksutre koji se nalazi kod očiju. Uzmite Eraser Tool i soft brush na otrpilke 10px.



Korak 8
Sada je trenutak da dodamo teksturi malo 3D izgleda, da bi ste to uradili uzmite Dodge Tool (Range: Highlights, Exposure: 35%) i Burn Tool (Range: Shadows, Exposure: 40%) i napravite delove lica svetlijim i dodajte senku, trudite se da izgleda što više realnije.



Korak 9
Da bih slika izgledala realnije potrebno je da malo izoštrimo i sliku kod odeće- Uzmite Sharpen Tool (Size: 90px, Mode: Normal, Strength: 50%) i pokušajte da dobijete otprilike ovakvu sliku :



Korak 10
Sada ćete da dodate malo boje koži, idite na Select > Load Selection i selektujte teksturu posle toga kreirajte novi layer i popunite ga sa braon bojom (#331e01)



Korak 11
Isključite selekciju tako što ćete da pritisnete Ctrl+D i promenite layer mode u Color



Korak 12

Sada ćete da dodate jedan moćan efekat gornjem delu lica kod očiju. Uzmite Rectangular Marquee Tool (Feather: 100 px) i napravite selekciju na layeru boje teksture kao što je prikzano na slici :

Korak 13
Idite na Image > Adjustments > Hue/Saturation i postavite ove vrednosti :

Isključite selekciju tako što ćete da pritisnete Ctrl+D i sada ste dobili kranji efekat koji izgleda otprilike kao na slici :

Korak 14
Slika izgleda odlično ali ostao je još samo jedan efekat koji treba da uradite. Uzmite Eraser Tool soft brush otrplike na 100px i očistite donji deo teksture, odnosno boje teksute kod vrata, ali jako malo.

Završili ste tutorijal. krajnji efekat je vrlo moćan, sada nađite neku svoju cool sliku i napravite super fotomonažu koja će svidteti siguran sam vašim prijateljima.

Posted on 02:22 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар