Kako napraviti web sajt

1. Na znanju HTML jezika insistiraju oni koji ga znaju. Jednako "dobar" sajt po principu sam svoj majstor možete napraviti i ne znajući HTML. Da napravite poneku stranicu sebi, dovoljan vam je Front page ili čak Word.

2. Kod provajdera Internet usluga najverovatnije već imate sopstvenih nekoliko megabajta prostora za hosting. Nalog koji ste otvorili pri kupovini sati sadrži obično i to u paketu.

3. Ako posetiocima ne omogućite da vas pronađu, nećete ih ni imati. Pošto su šanse za dobru poziciju na pretraživačima srazmerne količini znanja autora sajta, razmišljajte o reklami na radiju i sličnom.

4. Jedino tekstualni sadržaj je ono na šta možete računati da će se moći pronaći o vašem sajtu u indeksu pretraživača. Tekst presuđuje da li ćete kod pretraživača izbiti na prvu stranicu.

5. Ključne reči odaberite prema odnosu ponude i potražnje. Potražite zonu sa manje konkurencije. Bolje biti u vrhu za malo traženu ključnu reč/frazu, nego odabrati reči koje milioni traže a pasti na treću stranu.

6. Čuvajte se zastarelih metoda Internet marketinga. Većina aktivnosti koje su nekada bile korisne sada se prepoznaju kao pokušaj manipulacije i sankcionišu se. Gomilanje ključnih reči bilo je u modi davno; sada je i neprirodno gomilanje ulaznih linkova kontraproduktivno.

7. Sve što liči na veštačku manipulaciju Google tako i vidi. "Preoptimizovani" sajt zaostajaće na listi.

8. Tekst u linkovima na vašu stranicu, naravno pored njihove brojnosti, trenutno je najjače sredstvo borbe u optimizaciji za pretraživače. [ Link: na posebnu stranicu na temu optimizacija ... ]

9. "Nemoj". Na primer 9 komada:

  • Ne linkuj na banovane i ostale sumnjive stranice. Izbegavajte servise "za skraćeno ime domena".
  • Ne nasedaj na "besplatan hosting". Reklame će postajati sve veće i veće, ograničenja takođe.
  • Ne stavljaj zvuk na stranice. Savremeni surfer drži otvoreno više stranica istovremeno. Zvučni fajlovi sporo prolaze kroz žicu.
  • Ne preteruj sa grafikom. Ako se super-lepa stranica učitava presporo niko neće čekati da je vidi.
  • Ne preteruj sa animacijama. Smetaju, a da li i pomažu? Izbegavaj "frejmove" i javascript. Ometaju indeksiranje.
  • Ne koristi "intro" stranice.
  • Ne stavljaj sopstvene linkove u banere. Posetioci ignorišu banere koliko i ti.
  • Ne dozvoljavaj "automatsko prijavljivanje na mnoštvo pretraživača". Značajnih nema mnogo, a bitno je biti prijavljen na njih "kako treba".
  • Nikad ne menjaj jednom indeksiran URL.
Posted on 01:12 by Anonymus and filed under | 0 Comments »

0 коментара:

Постави коментар